Cytrynowo-Truskawkowy Drobiazg
Cytrynowo-truskawkowy drobiazg to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 415 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Jeśli masz cukier, śmietanę, twarożek cytrynowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 19%. Podobne przepisy to Cytrynowo-Truskawkowy Drobiazg, Truskawkowy Cytrynowy Drobiazg, oraz Truskawkowy Drobiazg.
Instrukcje
Zrobić sos: kadłub i pokroić jagody.
Wymieszać 1 szklankę jagód z sokiem z cytryny i 2 łyżki. cukier w dużej misce. Za pomocą widelca rozgnieść jagody na masywny miąższ.
Połącz kolejne 1 szklankę jagód i 2 łyżki. cukier w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż jagody zaczną wydzielać płyn, około 2 minut. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować, często mieszając, aż mieszanina będzie gęsta i pulpy, o 5 minut dłużej. Ugotowane jagody wymieszać z puree jagodowym. Lekko schłodzić.
Zrobić nadzienie: umieścić cytrynowy twaróg w dużej misce. W osobnej misce ubij śmietanę, jogurt i cukier mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszać około ćwierć mieszaniny bitej śmietany do twarogu cytrynowego, a następnie delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie śmietany.
Złóż drobiazg: przyciąć i wyrzucić oba końce ciasta.
Pokrój ciasto poprzecznie na plastry o grubości około 1/3 cala.
Każdy plasterek rozłożyć cienko dżemem.
Wlać 1/2 filiżanki cytryny nadzienie w dnie 14-cup trifle bowl lub innej dużej szklanej misce.
Rozprowadzić równomiernie. Top z plasterkami ciasta, dżem strony do góry, przycinanie plasterki ciasta w razie potrzeby, aby płaską warstwę.
Wlać około 1/2 szklanki sosu truskawkowego, rozprowadzając owoce jak najbardziej równomiernie na warstwie ciasta.
Rozłóż 1/3 pozostałych pokrojonych jagód na sosie. Zbuduj dwie kolejne warstwy z pozostałym nadzieniem, ciastem, sosem i pokrojonymi truskawkami, układając warstwy tak, aby były równe i widoczne przez misę. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub na noc.
Tuż przed podaniem ubij 1 szklankę śmietany za pomocą miksera elektrycznego,aż powstanie średnio jędrny szczyt.
Bitą śmietanę rozprowadzić ozdobnie na drobnostce. Łyżkę do poszczególnych miseczek deserowych i podawać natychmiast.