Cynamon-Pancetta Carbonara
Cynamon - Pancetta Carbonara może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 29g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.97 za porcję. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz parmezan, żółtka jaj, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Spaghetti Carbonara z porami i pancettą, Pancetta Carbonara Ze Świeżym Szpinakiem Dla Niemowląt, oraz Carbonara faszerowane ziemniaki z chrupiącą pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć boczek i pancetta na dużej patelni na średnim ogniu, aż prawie chrupiące, o 5 protokół.
Posypać cynamon na boczek i pancetta i saute, aż boczek jest chrupiące i złoty, o 2 minut dłużej. Super.
Ubij śmietanę, ser i żółtka, aby zmiksować.
Tymczasem przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać fettuccine i gotować, aż będzie po prostu miękkie, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Dodać fettuccine do mieszanki śmietany i wrzucić na średnim ogniu, aż sos pokryje makaron grubo, około 5 minut (nie gotować). Doprawić makaron do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć makaron do dużej szerokiej miski.
Posypać szczypiorkiem i podawać.