Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami

Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami
Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,89 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka, jabłko granny smith, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami, Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, oraz Wieprzowina duszona na twardo z jabłkami i cebulą.

Instrukcje

1
W blenderze połącz oliwę z oliwek, imbir, estragon, sok pomarańczowy, skórkę, sól i pieprz i przecier na gładką masę. W dużej misce, połączyć marynatę i bażanta i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
BażantBażant
EstragonEstragon
ImbirImbir
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W bardzo dużym holenderskim piecu na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Z marynaty wyjąć kawałki bażanta, zeskrobać nadmiar, posypać solą i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pracując partiami, pieczemy kawałki bażanta, aż będą dobrze zarumienione, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
BażantBażant
PieprzPieprz
SólSól
3
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Rozgrzej piekarnik do 163°. odcedzić wszystko, ale 1 łyżka oleju z patelni, pozostawiając rumiane kawałki na dole, i ustawić patelnię na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Wymieszać cebulę, liść laurowy, nasiona kopru włoskiego, sól, pozostały 1/2 łyżeczki pieprzu i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie dobrze karmelizowana, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
CebulaCebula
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
6
Powrót bażanta do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj bulion z kurczaka, cydr i wino. (Ciecz powinna pokrywać połowę kawałków bażanta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
BażantBażant
CydrCydr
WinoWino
8
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.) Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić ciecz do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
9
Dodać jabłka, przykryć i przenieść garnek do piekarnika. Dusić, obracając kawałki bażanta od czasu do czasu, aż mięso będzie gotowane i miękkie, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
10
Używając szczypiec lub łyżki szczelinowej, przenieś bażanta na talerz i przykryj folią, aby utrzymać ciepło. Ustaw garnek na dużym ogniu i zagotuj soki z patelni. Gotować, uncovered, aż sos jest dobrze zmniejszony i zagęszczony, o 25 protokół. Smak i dodać dodatkową sól i pieprz, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BażantBażant
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
1
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę perłową i gotować, odsłonięte, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
3
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć; slip off Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
W małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę, jabłka, cukier, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Smażyć, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż cebula i jabłka będą ciemnozłoty, około 10 minut. Wymieszać w jabłeczniku, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować, aż cebula są przetargu widelec, o 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Łyżka trochę sosu nad bażantem i udekorować cebulą, jabłkami i posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
EstragonEstragon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
SOSSOS
2
Podawać dodatkowo SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Składniki

3(zima)jabłecznikjabłecznik1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1szczyptaSzczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzuSzczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino11 funt cukinii,bułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści5(zima)świeży imbir, obrany i z grubsza posiekanyświeży imbir, obrany i z grubsza posiekany1zostawićŚwieży estragon, posiekanyŚwieży estragon, posiekany1Jabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w 1-calową kostkęJabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w 1-calową kostkę3Jabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkęJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkę1szczyptaSzczypta soli koszernejSzczypta soli koszernej4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy bulion z kurczaka, plus dodatkowo, jeśli to konieczneniskosodowy bulion z kurczaka, plus dodatkowo, jeśli to konieczne1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy (z 1 1/2 pomarańczy)świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy (z 1 1/2 pomarańczy)3(zima)drobno starta skórka pomarańczowa (z 1 1/2 pomarańczy)drobno starta skórka pomarańczowa (z 1 1/2 pomarańczy)283Orzechy dowolne (posiekane)cebula perłowa, końce korzeniowe przyciętecebula perłowa, końce korzeniowe przycięte2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata11 funt cukinii,sól kuchennasól kuchenna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone1Średnia żółta cebula, posiekanaduże żółte cebule, połówki i cienko pokrojone (oduże żółte cebule, połówki i cienko pokrojone (o4kilogramybażanty, każdy wypłukany wewnątrz i na zewnątrz, poklepany na sucho, pokrojony na 6 sztukbażanty, każdy wypłukany wewnątrz i na zewnątrz, poklepany na sucho, pokrojony na 6 sztuk
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn