Custard Brulee
Custard Brulee może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis deser. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 170 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, wanilia, pół i pół śmietany, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 16%. Podobne przepisy to Budyń Z Dyni Brulee, Budyń Ajerkoniak Płatki Owsiane Brûlée, oraz Bezglutenowy Krem do kremów, Creme Brulee i innych.
Instrukcje
W małej misce ubić jajka z cukrem, odstawić na bok.
Rozgrzać krem w rondlu na średnim ogniu, aż pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (będzie wyglądać jak piana).
Usunąć z ognia; stopniowo ubijać około 1/2 szklanki pół na pół do mieszaniny jaj.
Jajko i pół na pół mikstury ubić na pozostałą śmietanę w rondlu. Powrót rondel do stovetop. Mieszaj stale, na średnim ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, około 7 do 9 minut. (Nie rozgotować lub krem może stać się zsiadłe wyglądające.)
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Wlać lub kadzi budyniu do czterech 7 lub 8-oz (220 lub ) ramekins lub budyniu kubki, lub sześć 4-oz ramekins lub budyniu kubki.
Ostudzić, przykryć i przechowywać w lodówce na kilka godzin lub na noc. Krem zagęści się trochę bardziej, gdy ostygnie.
Tuż przed podaniem, posypać 1 łyżeczka brązowego cukru na wierzchu każdego kremu. Użyj mini palnika butanowego, aby stopić i karmelizować cukier. Lub umieścić krem krótko pod brojlerem, uważnie obserwując, aż szczyty są lekko rumiane.