Curry jagnięce z ciecierzycą

Curry jagnięce z ciecierzycą
Jagnięce Curry z ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 458 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka pieprzu, ciecierzycy, madras curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kala Chana Curry (Curry Z Ciecierzycy Czarnej), Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, oraz Jagnięcina I Ciecierzyca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć cebulę, marchew, mleko kokosowe, curry i 1/4 szklanki wody do powolnej kuchenki. Doprawić jagnięciną ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Curry W ProszkuCurry W Proszku
MarchewMarchew
CebulaCebula
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu, aż do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj 1 Łyżkę. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Dodać jedną trzecią jagnięciny i gotować, aż rumiane na całym, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
5
Przełożyć jagnięcinę do wolnej kuchenki. Powtórz z pozostałymi partiami jagnięciny i 1 łyżką. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
6
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelni, skrobanie patelni z drewnianą łyżką do włączenia rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
7
Wlać płyn do wolnej kuchenki. Przykryć i gotować na wysokiej 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
8
W ostatnim pół godziny gotowania, odtłuścić tłuszcz z gulaszu i wyrzucić. Wymieszać z ciecierzycą i dalej gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
GulaszGulasz
9
Jagnięcinę podawać na basmati lub innym białym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
JagnięcinaJagnięcina

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 12 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia61
Magazyn