Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry ciecierzycy i jarmuż spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, nasiona kminku, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kremowy Curry jarmuż i ciecierzyca, Curry ciecierzyca, oraz Curry ziemniaki z ciecierzycą.
Instrukcje
1
Podgrzej średniej wielkości nieprzywierającą garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż zmiękną i zaczną brązowieć. (Robię to bez żadnego płynu, ale jeśli zaczną się przyklejać, dodaj łyżkę wody lub bulionu.)
Dodaj imbir, czosnek i nasiona kminku i gotuj przez kolejną minutę lub dwie, aż kminek stanie się pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ łyżeczki Oregano
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4
Dodaj pomidora i gotować jeszcze przez dwie minuty. Wymieszać z kapustą i 1/4 szklanki bulionu i przykryć szczelnie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki, ale nadal jasnozielony, około 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dodać ciecierzycę, pozostałe 1/4 szklanki bulionu, i wszystkie przyprawy z wyjątkiem garam masala. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez około 10 minut. Wymieszać w garam masala i tahini i dodać sól do smaku i gotować przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych