Curry ciecierzyca i jarmuż

Curry ciecierzyca i jarmuż
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry ciecierzycy i jarmuż spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, nasiona kminku, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kremowy Curry jarmuż i ciecierzyca, Curry ciecierzyca, oraz Curry ziemniaki z ciecierzycą.

Instrukcje

1
Podgrzej średniej wielkości nieprzywierającą garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż zmiękną i zaczną brązowieć. (Robię to bez żadnego płynu, ale jeśli zaczną się przyklejać, dodaj łyżkę wody lub bulionu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Dodaj imbir, czosnek i nasiona kminku i gotuj przez kolejną minutę lub dwie, aż kminek stanie się pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4
Dodaj pomidora i gotować jeszcze przez dwie minuty. Wymieszać z kapustą i 1/4 szklanki bulionu i przykryć szczelnie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki, ale nadal jasnozielony, około 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
JarmużJarmuż
5
Dodać ciecierzycę, pozostałe 1/4 szklanki bulionu, i wszystkie przyprawy z wyjątkiem garam masala. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez około 10 minut. Wymieszać w garam masala i tahini i dodać sól do smaku i gotować przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
TahiniTahini
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Podawać na pełnym ziarnie, z chlebem, lub nadziewane pitas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Kombinacja 2Kombinacja 2
TrudnośćŚredni
Gotowe W32 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn