Cukinia Keftedes z fetą i koperkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cukinii Keftedes z Fetanem i koperkiem. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 231 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, zielonej cebuli, mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cukinia Keftedes Z Fetanem I Koperkiem, Muffinki z cukinią, fetą i koperkiem, oraz Cukinia z fetą, orzechami włoskimi i koperkiem.
Instrukcje
Zetrzyj cukinię na dużych otworach tarki pudełkowej na czystym ręczniku kuchennym.
Posypać cukinię 1 łyżeczką grubej soli; odstawić na co najmniej 30 minut i do 1 godziny.
Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem lub folią. Owinąć cukinię w ręcznik; wycisnąć jak najwięcej płynu, jak to możliwe.
Umieścić cukinię w średniej misce.
Wymieszać w zielonej cebuli, 3 łyżki posiekanego koperku, mięty, czosnku, skórki cytryny i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Delikatnie wymieszać z panko i jajkiem, następnie feta. Za pomocą 2 łyżki mieszanki cukinii dla każdego, kształt mieszaniny na 1 3/4-do 2-cala średnicy patty; miejsce na blasze do pieczenia. Schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Wlać tyle oleju rzepakowego do ciężkiej dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 1/4 cala; ciepło na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać paszteciki do patelni. Gotować, aż złoty i gotowane przez, Regulacja ciepła, jeśli brązowienie zbyt szybko, 3 do 4 minut na stronie. Używając szczelinowej metalowej łyżki, przenieś na ręczniki papierowe.
Ułóż keftedes na talerzu. Na wierzch każdego dolewka jogurtu.
Każdy z nich posypujemy koperkiem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.