Cukinia & quinoa-faszerowane papryki
Cukinia & quinoa-faszerowane papryki jest przystawka, która służy 4. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 104 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 378 osób. Mieszanka pietruszki, cukinia, g opakowania gotowe do spożycia quinoa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 97%. Quinoa-Papryka Faszerowana, Quinoa-Papryka Faszerowana, oraz Papryka Faszerowana Quinoa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Każdy pieprz przeciąć na pół przez łodygę i usunąć nasiona.
Paprykę, pokrojoną bokiem, wyłożyć na blachę do pieczenia, skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i dobrze doprawić. Pieczemy 15 min.
W międzyczasie na małej patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, dodać cukinię i gotować do miękkości.
Zdjąć z ognia, a następnie wymieszać quinoa, feta i pietruszka. Doprawić pieprzem.
Podzielić mieszaninę quinoa między połówki pieprzu, a następnie powrócić do piekarnika na 5 minut, aby ogrzać.
Podawać z zieloną sałatką, jeśli chcesz.