Crème brûlée tartlets

Crème brûlée tartlets
Crème brûlée tartlets może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 804 kalorie. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 223 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga żółtka jaja, cukru pudru, podwójnej śmietany w kartonie i skórki pomarańczowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème Brûlée są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Mąkę, szczyptę soli i masło włożyć do robota kuchennego i pulsować, aż będzie przypominał drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
2
Dodać cukier i skórkę pomarańczową i ponownie na krótko pulsować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Wlać 2 łyżki masy jajecznej i pulsować, aż ciasto się połączy, dodając więcej płynu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe KlinyNa 8 Dużych śliwek (około , Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
(Keebler)(Keebler)
4
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni i wyłożyć cztery głęboko karbowane puszki tartlet (8 x 3 cm).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
5
Umieścić puszki na tacy i schłodzić przez 30 minut.
6
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
7
Wyłożyć każdą skrzynkę ciasta pergaminem do pieczenia i wypełnić fasolą do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
8
Piec przez 10-15 minut, aż boki zostaną ustawione.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
9
Wyjąć pergamin i fasolę i gotować przez 5-10 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Na tym etapie można go przygotować do 1 dnia wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku. Obniż piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
10
Wlać śmietanę do rondla na bazie ciężkiej, zeskrobać nasiona z wanilii, a następnie wrzucić 2 połówki strąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Podgrzewaj, aż małe pęcherzyki zaczną tworzyć się po bokach patelni, a następnie pozostaw do zaparzenia na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Zdejmij kapsułę. W misce ubić żółtka, całe jajko i cukier. Mieszaj, następnie wlej śmietanę, mieszając aż do połączenia. Przecedzić przez sito do dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(Keebler)(Keebler)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Wlać krem do skorupek tarty, następnie piec przez 18-22 min, aż prawie się ułożą (powinny być dość chwiejne w środku, ale będą jędrne po ostygnięciu). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie schłodzić przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
14
W międzyczasie, aby karmel polewa. Blachę do pieczenia posmarować odrobiną oleju. Wrzucić cukier do patelni z 3 łyżkami wody i podgrzewać delikatnie, aż cukier zacznie się topić. Nie daj się pokusić, aby wymieszać cukier, ponieważ może to zachęcić karmel do krystalizacji. Możesz jednak przechylić patelnię, aby ją przesuwać. Gdy cukier jest prawie stopiony, podgrzać ogień i bubble karmel do głębokiego koloru złotobrązowego. Szybko przełóż na wysmarowaną tacę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu obróć tacę do góry nogami i dotknij, aby uwolnić karmel. Rozbić na kawałki, a następnie whizz w robocie kuchennym, aż masz drobne kryształy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
15
Podgrzej grill. Rozsypać grubą warstwę karmelowych kryształków na powierzchni każdej tarty i pop kołnierz folii wokół górnej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
16
Umieść pod grillem, nie zbyt blisko źródła ciepła, i pozwól, aby karmel stopił się uważnie, ponieważ łatwo się spali. Pozostawić do ostygnięcia, następnie schłodzić przez 30 minut lub aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje do Tartlet. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn