Crème brûlée tartlets
Crème brûlée tartlets może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 804 kalorie. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 223 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga żółtka jaja, cukru pudru, podwójnej śmietany w kartonie i skórki pomarańczowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème Brûlée są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Mąkę, szczyptę soli i masło włożyć do robota kuchennego i pulsować, aż będzie przypominał drobne okruchy.
Dodać cukier i skórkę pomarańczową i ponownie na krótko pulsować.
Wlać 2 łyżki masy jajecznej i pulsować, aż ciasto się połączy, dodając więcej płynu w razie potrzeby.
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni i wyłożyć cztery głęboko karbowane puszki tartlet (8 x 3 cm).
Umieścić puszki na tacy i schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Wyłożyć każdą skrzynkę ciasta pergaminem do pieczenia i wypełnić fasolą do pieczenia.
Piec przez 10-15 minut, aż boki zostaną ustawione.
Wyjąć pergamin i fasolę i gotować przez 5-10 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Na tym etapie można go przygotować do 1 dnia wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku. Obniż piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Wlać śmietanę do rondla na bazie ciężkiej, zeskrobać nasiona z wanilii, a następnie wrzucić 2 połówki strąka.
Podgrzewaj, aż małe pęcherzyki zaczną tworzyć się po bokach patelni, a następnie pozostaw do zaparzenia na 5 minut.
Zdejmij kapsułę. W misce ubić żółtka, całe jajko i cukier. Mieszaj, następnie wlej śmietanę, mieszając aż do połączenia. Przecedzić przez sito do dzbanka.
Wlać krem do skorupek tarty, następnie piec przez 18-22 min, aż prawie się ułożą (powinny być dość chwiejne w środku, ale będą jędrne po ostygnięciu). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie schłodzić przez 30 minut.
W międzyczasie, aby karmel polewa. Blachę do pieczenia posmarować odrobiną oleju. Wrzucić cukier do patelni z 3 łyżkami wody i podgrzewać delikatnie, aż cukier zacznie się topić. Nie daj się pokusić, aby wymieszać cukier, ponieważ może to zachęcić karmel do krystalizacji. Możesz jednak przechylić patelnię, aby ją przesuwać. Gdy cukier jest prawie stopiony, podgrzać ogień i bubble karmel do głębokiego koloru złotobrązowego. Szybko przełóż na wysmarowaną tacę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu obróć tacę do góry nogami i dotknij, aby uwolnić karmel. Rozbić na kawałki, a następnie whizz w robocie kuchennym, aż masz drobne kryształy.
Podgrzej grill. Rozsypać grubą warstwę karmelowych kryształków na powierzchni każdej tarty i pop kołnierz folii wokół górnej krawędzi ciasta.
Umieść pod grillem, nie zbyt blisko źródła ciepła, i pozwól, aby karmel stopił się uważnie, ponieważ łatwo się spali. Pozostawić do ostygnięcia, następnie schłodzić przez 30 minut lub aż będzie gotowy do podania.