Crostata z gorzkiej czekolady i orzechów sosnowych

Crostata z gorzkiej czekolady i orzechów sosnowych
Ciemna czekolada i orzech sosnowy Crostata może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 774 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, ciężką śmietanę do ubijania, lekko bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowa bananan i ciemna czekolada crostata, Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, oraz Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, cukier puder i sól zmiksować w 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Dodać masło, żółtka i jajko. Mieszamy do uzyskania wilgotnych grudek. Zagnieść ciasto w kulkę i spłaszczyć na dysku. Owinąć i schłodzić co najmniej 30 minut i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
żółtko Jajażółtko Jaja
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
JajkoJajko
3
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 14-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
4
Przenieś na patelnię o średnicy 10 cali z wyjmowanym dnem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Odciąć wszystkie poza 1/2-calowym zwisem. Fold zwis w, naciskając, tworząc podwójne grube boki, które rozciągają się 1/4 cala powyżej obręczy. Schłodzić skorupę 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
6
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec crust5 minut. Korzystając z tyłu widelca, naciśnij boki skorupy, jeśli ślizgają się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec do złotego, naciskając boki i piercing z widelcem, jeśli pęcherzyki skorupy, o 25 minut dłużej. Całkowicie chłodna skórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Umieść czekoladę w średniej misce. Krem zagotować na wolnym ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Śmietanę polać czekoladą; ubijać na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlać miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać nadzienie do skorupy. Schłodzić do Ustawienia, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
5
Posypać tartę orzeszkami piniowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
6
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn