Homar i zielony Chile Bisque z tosty kukurydza Relish

Homar i zielony Chile Bisque z tosty kukurydza Relish
Homar i zielony Chile Bisque z tosty kukurydza smak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.37 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, pieprz, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cedrowe ogony homara z wędzonym kukurydzą smakiem Chile, Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish, oraz Biszkopt krabowy z awokado, pomidorem i kukurydzą.

Instrukcje

1
Masło rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę, marchew, seler i czosnek i gotować, aż będzie miękki. Nie pozwól im uzyskać koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Włóż nóż między oczy homarów, aby je wysłać. Następnie podziel je na pół wzdłuż i usuń worek z piaskiem. Rozdziel na kawałki ogona, Pazura i klatki piersiowej i dodaj sekcje do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Dodaj 1/2 szklanki wody i przykryj patelnię pokrywką przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zdejmij pokrywę i pozwól wodzie odparować, a następnie wyłącz ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Wyjąć kawałki homara z patelni i odstawić. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z ogonów i pazurów i zarezerwuj mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Pokroić skorupki na mniejsze kawałki i wrócić do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać sherry i zapalić. Gdy płomienie ustąpią, dodaj wino i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
WinoWino
9
Dodać wodę, pietruszka, kolendra, liść laurowy, biały pieprz, puree poblano, i sól, do smaku i gotować na małym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz BiałyPieprz Biały
Liście LauroweLiście Laurowe
KolendraKolendra
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
WodaWoda
SólSól
10
Usuń większość muszli i przerzuć zupę przez sito do czystego średniego rondla, dodaj zarezerwowane mięso homara i gotuj, aż zmniejszy się do 2 filiżanek. Zmiksować zupę w blenderze partiami, a następnie przecedzić przez sito do czystego, średniego rondla na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
11
Śmietanę i mleko umieścić w małym rondlu i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Dodać śmietanę i gotować, aż tylko ogrzane przez i doprawić miodem, solą i pieprzem. Chochle do misek i udekorować tosty kukurydzy smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RozkoszRozkosz
KremKrem
MiódMiód
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla
13
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Rozgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
14
Usuń uszy z wody. Piecz kukurydzę przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KukurydzaKukurydza
15
Wyjąć z piekarnika i grillować w łusce przez 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
16
Obrać łuskę i odciąć kukurydzę od kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
17
Połącz ziarna kukurydzy w średniej misce z czerwoną cebulą, prażonym poblano, sok z limonki, oliwa z oliwek i estragon. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
EstragonEstragon
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1Dużemarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany8gałązki2 łyżki stołowe plus 1-1/2 łyżeczki oliwy z oliwek2 łyżki stołowe plus 1-1/2 łyżeczki oliwy z oliwek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne sherrywytrawne sherry2uszy świeża kukurydza, jedwab usunięty i uszy moczone w zimnej wodzie przez 5 minutuszy świeża kukurydza, jedwab usunięty i uszy moczone w zimnej wodzie przez 5 minut2(zima)drobno posiekany świeży estragondrobno posiekany świeży estragon3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1kilogramyhomary żywehomary żywe2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażeniaOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1( bakłażany)Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana8gałązkirosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)rosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)1pieczone poblano, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkępieczone poblano, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkę2papryka Poblano pieczona, obrana, zaszczepiona i przecieranapapryka Poblano pieczona, obrana, zaszczepiona i przecierana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz3(zima)masło niesolonemasło niesolone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda, plus 3 szklankiwoda, plus 3 szklanki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony biały pieprzŚwieżo zmielony biały pieprz8pieprz białypieprz biały4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru
Daniel Dampt Chablis Les Vaillons Premier Cru
Kolor zielony złoty, migdałowy i świeży nos masła, zatrzymuje się pełny i elastyczny.Podawać z pieczonym homarem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn