Croque Monsieur

Croque Monsieur
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Croque Monsieur. Za $3.53 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 645 kalorii, 40g białka, oraz 40g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś chleb kanapkowy, musztardę dijon, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 320 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, który jest solidny. Croque Monsieur, Croque Monsieur, oraz Croque Monsieur są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Rozpuść masło na małym ogniu w małym rondelku i dodaj mąkę na raz, mieszając drewnianą łyżką przez 2 minuty. Powoli wlej gorące mleko do masłamąki i gotuj, ciągle ubijając, aż sos zgęstnieje. Z ognia dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, 1/2 szklanki startego Gruyere i parmezan i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
GruyereGruyere
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Aby upiec chleb, ułóż kromki na 2 blachach do pieczenia i piecz przez 5 minut. Obróć każdy plasterek i piecz przez kolejne 2 minuty, aż do opiekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Lekko posmaruj połowę opiekanego pieczywa musztardą, dodaj do każdego plasterek szynki i posyp połową pozostałego Gruyere. Na wierzch z kolejnym kawałkiem tostowego chleba. Posyp wierzch sosem serowym, posyp pozostałym Gruyere i piecz kanapki przez 5 minut. Włącz brojlery i piecz przez 3 do 5 minut lub do momentu, gdy polewa będzie musująca i lekko zrumieniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
GruyereGruyere
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn