Croque Monsieur
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Croque Monsieur. Za $3.53 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 645 kalorii, 40g białka, oraz 40g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś chleb kanapkowy, musztardę dijon, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 320 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, który jest solidny. Croque Monsieur, Croque Monsieur, oraz Croque Monsieur są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozpuść masło na małym ogniu w małym rondelku i dodaj mąkę na raz, mieszając drewnianą łyżką przez 2 minuty. Powoli wlej gorące mleko do masłamąki i gotuj, ciągle ubijając, aż sos zgęstnieje. Z ognia dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową, 1/2 szklanki startego Gruyere i parmezan i odstaw na bok.
Aby upiec chleb, ułóż kromki na 2 blachach do pieczenia i piecz przez 5 minut. Obróć każdy plasterek i piecz przez kolejne 2 minuty, aż do opiekania.
Lekko posmaruj połowę opiekanego pieczywa musztardą, dodaj do każdego plasterek szynki i posyp połową pozostałego Gruyere. Na wierzch z kolejnym kawałkiem tostowego chleba. Posyp wierzch sosem serowym, posyp pozostałym Gruyere i piecz kanapki przez 5 minut. Włącz brojlery i piecz przez 3 do 5 minut lub do momentu, gdy polewa będzie musująca i lekko zrumieniona.