Croque Madame Casserole
Croque Madame Casserole może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 6. Za $1.89 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 34g białka, 39g tłuszczu i w sumie 605 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, soli, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, który jest solidny. Spróbuj Francuskie Tosty Croque Madame Casserole, Croque Madame, oraz Croque-Madame dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. nasmaruj 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
Rozpuść 6 łyżek masła na dużej patelni na małym ogniu, aż zacznie bulgotać.
Ubij mąkę i gotuj przez 1 minutę. Powoli ubij mleko i gotuj, aż będzie gęste i bulgoczące, jeszcze 3 do 5 minut.
Wymieszaj musztardę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Wlej cienką warstwę sosu do przygotowanego naczynia do pieczenia i przykryj 5 lub 6 kromkami chleba, następnie kromkami szynki i równą warstwą Gruyere. Powtórz warstwy jeszcze raz, kończąc trzecią warstwą sosu, aby pokryć wszystko.
Piec zapiekankę przez 30 minut.
Wyjmij go z piekarnika i pokrój na 6 równych kawałków.
Pracując w 2 partiach, rozpuść 1łyżka masła na dużej patelni na średnim ogniu. Wbij 3 jajka na patelnię i dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj, aż białka prawie się zestali, około 3 minut. Ostrożnie odwróć jajka i kontynuuj gotowanie, aż białka całkowicie się zestali, jeszcze około 1 minuty. Każdą porcję zapiekanki pokryjesz jajkiem sadzonym. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami i 1 łyżką masła. Posyp Gruyere i wstaw do piekarnika na kilka minut, aż ser się rozpuści.