Crepes Suzette
Crepes Suzette może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 998 kalorii. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, alkohol i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Crepes Suzette, Crêpes Suzette, oraz Crêpes Suzette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Złóż naleśniki na pół dwa razy, aby były w kształcie trójkąta. W patelni nieprzywierającej na średnim ogniu roztop połowę masła. Kiedy zacznie się spieniać, usuń z ognia i dodaj 2 uncje alkoholu i 2 łyżki cukru. Zawsze dodawaj alkohol z ognia, aby uniknąć skaczącego płomienia. Użyj szczypiec, aby delikatnie ułożyć naleśniki na patelni. Obróć naleśniki do płaszcza.
Naleśniki ułożyć na talerzu i polać lodami.
Pozostały sos polać lodami.
W blenderze połącz wszystkie składniki i pulsuj przez 10 sekund.
Umieść ciasto krepowe w lodówce na 1 godzinę. Dzięki temu pęcherzyki opadają, więc naleśniki będą mniej podatne na rozerwanie podczas gotowania. Ciasto utrzyma się do 48 godzin.
Podgrzać małą patelnię nieprzywierającą.
Wlać 1 uncję ciasta do środka patelni i obracać, aby równomiernie rozprowadzić. Gotować przez 30 sekund i odwrócić. Gotować przez kolejne 10 sekund i wyjąć na deskę do krojenia.
Połóż je na płasko, żeby mogły się ochłodzić. Kontynuuj, aż wszystkie ciasto zniknie. Po ochłodzeniu można je układać i przechowywać w zamykanych plastikowych torebkach w lodówce przez kilka dni lub w zamrażarce do dwóch miesięcy. Przy użyciu mrożonych naleśników rozmrozić na stojaku, zanim delikatnie się rozetrze.