Creme Brulee I
Creme Brulee mogę być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka brązowego cukru, żółtka, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beat żółtka w średniej misce z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, 5 minut lub aż gruby i jasnożółty. Stopniowo ubić w cukrze.
Rozgrzać śmietanę w średnim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorąca w dotyku. Trochę na raz, aby jajka nie skrzepły, wymieszaj połowę śmietany z mieszaniną żółtka. Następnie wymieszaj całe żółtko i mieszaninę śmietany z pozostałą śmietaną w rondlu. Gotować, ciągle mieszając, na małym ogniu, 5 do 8 minut, aż mieszanina zgęstnieje; nie gotować.
Wlać krem do 9 calowy pie Płyta, przykryć i przechowywać w lodówce 2 do 24 godzin.
Przed podaniem posypać brązowym cukrem i umieścić pod rozgrzanym brojlerem w piekarniku lub użyć palnika kuchennego do stopienia cukru.