Corn Creme Brulee
Przepis Corn Creme Brulee jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 7 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 562 kalorie, 6G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka mleka, cukru granulowanego, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Słodka Kukurydza Creme Brulee, oraz Homar Corn Creme Brulee.
Instrukcje
Usuń łuskę z kłosów kukurydzy i odetnij ziarna. W nonstick saute pan roztopić masło i saute ziarna kukurydzy, aż gotować i mieć kilka brązowych plamek na nich.
W średnim rondlu podgrzej śmietanę, mleko i połowę
Smażone ziarna kukurydzy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dojdzie do wrzenia. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia co najmniej 15 minut. Przecedzić mieszaninę blenderem ręcznym, aż będzie gładka.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W dużej misce ubić żółtka z granulowanym cukrem.
Ubijając stale, stopniowo wlać gorącą mieszaninę śmietany. Odcedzić mieszaninę do dzbana.
Posypać Pozostałe ziarna kukurydzy do 8 (6 do 8 uncji) żaroodporne ramekiny.
Wlać śmietanę / mieszankę kukurydzianą do misek i ułożyć w gorącej kąpieli wodnej.
Piec w temperaturze 300 stopni F, w środku piekarnika, aż prawie ustawione, ale nadal nieco miękkie w środku, 30 do 40 minut. Krem powinien "shimmy" trochę, gdy potrząsasz patelnią; będzie bardziej jędrne, gdy ostygnie.
Wyjąć z łaźni wodnej i ostudzić 15 minut. Szczelnie przykryj każdą miskę plastikową folią, upewniając się, że plastik nie dotyka powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. (Lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 24 godzin.)
Rozgrzej brojlery do bardzo gorącego (lub odpal palnik kuchenny). Odkryj schłodzone kremy.
Wlać tyle cukru, ile będzie pasowało na wierzch jednego z kremów.
Nadmiar cukru przelać na następny krem. Powtarzaj, aż wszystkie kremy zostaną pokryte. Pozostały cukier należy wyrzucić.
Umieść Miski na blasze do pieczenia lub na patelni i dusić, aż cukier stopi się i dobrze rumiane, 1 do 2 protokół. Albo brązowym palnikiem.
Ostudzić 1 minutę przed podaniem.