Ciemna zieleń z żurawiną
Ciemna zieleń z żurawiną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, wino, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wędzone Warzywa Z Żurawiną, Warzywa z boczkiem i żurawiną, oraz Quick Collard Greens with Cranberries.
Instrukcje
Jagody moczyć w czerwonym winie.
Rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj boczek i chrupiące 3 do 4 protokół.
Dodaj cebulę, czosnek i gotować 3 do 4 minut, aby zmięknąć.
Dodaj czerwony chard i więdną, 2 do 3 protokół. Doprawić zieleninę solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać z żurawiną i winem. Gotować przez 1 minutę, a następnie dodać w magazynie i dusić kilka minut, aby połączyć smaki.