Ciasto żurawinowe ze słodkich ziemniaków może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20. Za 42 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 6G tłuszczu i w sumie 202 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mieszankę ciasta, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 28%. Podobne przepisy obejmują Farsz ze słodkich ziemniaków i żurawiny + prezent Sweet Sunshine, Piec z żurawiną i słodkimi ziemniakami, oraz Farsz ze słodkich ziemniaków i żurawiny.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj ciasto, słodkie ziemniaki, maślankę, jajka, olej i wanilię; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnim poziomie przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
Powłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
(Keebler)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.