Ciasto Żurawinowe Gruszkowe
Gruszkowy placek żurawinowy to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, skracanie warzyw, sól kuchenną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Bourbon-Gruszka, Tartaletki żurawinowo-gruszkowe z lodami żurawinowymi, oraz Ciasto Z Gruszką Żurawinową.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Masło, skracanie i sok żurawinowy wstawić na 1 godzinę do lodówki.
W misce robota kuchennego, połączyć sól mąki i cukru przez pulsowanie 3 do 4 razy.
Dodać masło i pulsować 5 do 6 razy, aż Tekstura wygląda Mącznie.
Dodaj skrócenie i pulsuj kolejne 3 do 4 razy, aż do włączenia.
Zdejmij pokrywkę malaksera i posyp 5 łyżkami soku żurawinowego. Wymień pokrywę i pulsuj 5 razy.
Dodaj więcej soku żurawinowego w razie potrzeby i pulsuj ponownie, aż mieszanina utrzyma się po ściśnięciu. Masę wymieszać i podzielić na pół. Uformować każdą połowę w dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do nocy.
Gruszki obieramy i rdzewiejemy. Pokrój w kliny o grubości 1/4 do 1/2 cala. Wrzucić wszystkie gruszki z 1/4 szklanki cukru, umieścić w durszlaku ustawionym nad dużą miską i pozostawić do odsączenia na 1 1/2 godziny.
Przenieść odsączoną ciecz do małego rondla, umieścić na średnim ogniu i zmniejszyć do 2 łyżek stołowych. Odstawić do ostygnięcia. Gruszki wymieszać z pozostałym cukrem, żurawiną, mąką z tapioki, dżemem, sokiem żurawinowym, sokiem z cytryny, solą i gałką muszkatołową.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wyjąć 1 dysk ciasta z lodówki.
Ciasto ułożyć na lekko posypanym mąką kawałku woskowanego papieru. Lekko posypać wierzch ciasta mąką i rozwałkować na 12-calowe koło.
Umieścić w 9 1/2 do 10-calowy tart pan, który jest 2 cale głębokości. Delikatnie wciśnij ciasto na boki patelni, zagniatając i przycinając krawędzie w razie potrzeby. Ustaw ptaka pie w środku dolnej części patelni.
Umieść gruszki w nieuszkodzonej skorupce ciasta w koncentrycznych kręgach zaczynających się od krawędzi, kierując się ku środkowi i tworząc niewielki kopiec na środku ciasta.
Posypać żurawiny trochę na raz, jak idziesz.
Wlać płyn, który pozostaje w misce.
Rozwałkuj drugie ciasto jako pierwsze.
Umieść to ciasto na jabłkach, naciskając ptak ciasto przez górną skórkę. Nacisnąć krawędzie ciasta wokół krawędzi ciasta.
Szczotkuj górną skórkę z zredukowanym sokiem wszędzie, z wyjątkiem krawędzi ciasta. Przyciąć nadmiar ciasta.
Umieść ciasto na pół blachy wyłożonej pergaminem i piec na podłodze piekarnika przez 30 minut.
Przenieść do dolnej półki piekarnika i nadal piec kolejne 20 minut lub aż gruszki są gotowane przez, ale nie papkowate.
Wyjąć do stelaża i schłodzić minimum 4 godziny lub do prawie temperatury pokojowej.