Ciasto Śmietanowo-Makowe
Ciasto śmietanowo-Makowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 452 kalorie, 5G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz makowiec, jajka, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ukraińskie Ciasto Makowe Z Kwaśną Śmietaną, Muffinki ze śmietaną z makiem Streusel, oraz Śmietana mleko Makowe-duszona kapusta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Ubić wszystkie składniki z wyjątkiem maku w dużej misce z mikserem na niskiej prędkości tylko do zwilżenia, zatrzymując się często zeskrobać stronie miski. Beat na średniej prędkości 2 min. Wymieszać z makiem.
Wlać do nasmarowanej i posypanej mąką 12-filiżanki karbowanej miski rurowej lub 10-calowej miski rurowej.
Piec 50 do 55 min. albo dopóki wykałaczka włożona w środek nie wyjdzie czysta. Fajne ciasto na patelni 10 min.; poluzuj ciasto z boku patelni. Delikatnie wyjąć ciasto z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.