Ciasto Ze Szpinakiem
Ciasto ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 452 kalorie, 18g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, szpinaku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placek Maślany, Ciasto Wiśniowe, oraz No Bake S ' mores Pie.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
W średnim saute patelni na średnim ogniu, podsmażyć cebulę z oliwą z oliwek, aż półprzezroczyste i lekko rumiane, 10 do 15 protokół.
Dodać sól i pieprz i pozostawić do ostygnięcia.
Wycisnąć i wyrzucić jak najwięcej płynu ze szpinaku.
Umieść szpinak w misce, a następnie delikatnie wymieszać w cebuli, jajka, gałka muszkatołowa, parmezan, bułka tarta, feta, i pignoli.
Masło żaroodporne, nonstick, 8-calowy saute patelni i linii go z 6 ułożonych arkuszy ciasta phyllo, szczotkowanie każdy z roztopionym masłem i pozwalając krawędzie powiesić na patelni.
Wlać mieszaninę szpinaku do środka Filo i starannie złożyć krawędzie do góry i na górze, aby uszczelnić nadzienie.
Dobrze umyj wierzch roztopionym masłem.
Piec przez 1 godzinę, aż góra będzie złotobrązowa i nadzienie zostanie ustawione.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Podawać w temperaturze pokojowej.