Ciasto z rozmarynem, miodem i figami
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 477 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 466 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka miodu, sody oczyszczonej, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Miód i rozmaryn do góry nogami ciasto figowe, oraz Ciasto z pomarańczami, miodem i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ciasta: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Pokryj 9-calową okrągłą patelnię sprężynową sprayem do gotowania. W średniej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, i sól; odstawić. Pulsuj cukier, rozmaryn i skórkę pomarańczową w robocie kuchennym, aż nie pozostaną żadne nitki skórki i rozmaryn zostanie grubo posiekany(patrz uwaga powyżej).
W dużej misce, beat masło, olej, i rozmaryn-cukier cytrynowy na średniej prędkości do światła, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodaj miód i beat tylko do włączenia.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian z mlekiem. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką. Zwiększ prędkość do średniej i pokonać mieszaninę tylko do łącznej, 20 do 30 sekund.
Dodać wanilię i pokonać jeszcze raz, po prostu połączyć, o 10 sekund.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec, aż tester ciasta włożony do ciasta wychodzi czysty, 40 do 45 minut, obracając ciasto w połowie pieczenia.
Przenieść ciasto do chłodzenia Stojak Zestaw wewnątrz blachy do pieczenia i ostudzić na patelni 10 minut.
Zwolnij formę sprężynową i odwróć ciasto na stojak chłodzący; Usuń dno formy sprężynowej. Odwrócić ciasto jeszcze raz i całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Na figi i montaż: roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu i gotować, aż zacznie brązowieć, 3 do 5 protokół.
Dodać figi i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż figi zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać miód i zdjąć z ognia.
Z ząbkowanym nożem, pokroić około 1/8 cala od góry ciasta. Łyżka figi i wszelkie uwolnione soki na wierzchu ciasta.