Ciasto Z Musem Czekoladowym Z Wiśniami
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Brandied Cherry Chocolate Mousse Cake, Wieniec Madeleine z musem wiśniowym, oraz Cherry Dark Chocolate Sour Cream Bundt Cake-Low Carb i bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu wymieszać dżem wiśniowy, ocet balsamiczny i calvados. Dusić na małym ogniu, aż ciecz zmniejszy się i zgęstnieje, około 10 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 177°. Odwróć dno patelni springform (aby ułatwić przesunięcie podstawy shortbread off bottom), a następnie zablokuj z boku patelni i dolnej linii okrągłym papierem do pergaminu.
Orzechy laskowe Pulse z cukrem w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno posiekane.
Dodaj mąkę, masło, kakao i sól i pulsuj, aż ciasto uformuje się.
Naciśnij ciasto równomiernie na dnie patelni springform palcami. Nakłuć widelcem, a następnie piec, aż wyschnie w dotyku, około 18 do 20 minut.
Przenieść bazę w patelni do stelaża do całkowitego ostygnięcia, około 30 minut.
Usuń stronę patelni i ostrożnie wysuń pergamin spod kruchego chleba, a następnie ponownie przymocuj stronę patelni wokół podstawy kruchego chleba.
Posypać żelatynę wodą w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Podgrzać mieszaninę żelatyny na małym ogniu, mieszając, tylko do czasu stopienia żelatyny, około 2 minut.
Ubić w czekoladzie z orzechami laskowymi, rozprowadzić do połączenia i zdjąć z ognia.
W dużej misce wymieszać mascarpone i czekoladę z orzechami laskowymi. Ubij razem śmietanę, kakao w proszku i cukier w innej dużej misce za pomocą miksera elektrycznego z małą prędkością, aż do połączenia, a następnie zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż krem po prostu utrzyma miękkie szczyty.
1/3 bitej śmietany ubić do masy mascarpone, aby się rozjaśnić, następnie złożyć pozostałą bitą śmietanę, aż do dobrego połączenia.
Użyj łyżki lub gumowej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić mieszankę dżemu na kruchym chlebie, a następnie łyżkę musu na wierzchu dżemu, delikatnie wygładzając wierzch. Chłód, przykryty, co najmniej 3 godziny.
W małym ciężkim rondelku wymieszać śmietanę i zdjąć z ognia.
Dodaj czekoladę i odstaw na 1 minutę, a następnie delikatnie ubijaj, aż całkowicie się stopi i będzie gładka.
Przenieść ganache do małej miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, ale nadal wylewa, o 20 protokół.
Uruchom ciepły cienki nóż wokół wewnątrz springform pan, a następnie usuń bok. Przesuń ciasto z dna patelni i przenieś na talerz do serwowania.
Wlać ganache na wierzch ciasta i rozprowadzić, tak aby nadmiar ganache spływał po bokach.
* Ciasto, bez glazury, można schłodzić do 2 dni.* Ciasto można glazurować 6 godzin wcześniej i schłodzić, odsłonięte