Ciasto Z Musem Czekoladowym Z Wiśniami

Ciasto Z Musem Czekoladowym Z Wiśniami
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Brandied Cherry Chocolate Mousse Cake, Wieniec Madeleine z musem wiśniowym, oraz Cherry Dark Chocolate Sour Cream Bundt Cake-Low Carb i bezglutenowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu wymieszać dżem wiśniowy, ocet balsamiczny i calvados. Dusić na małym ogniu, aż ciecz zmniejszy się i zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Dżem WiśniowyDżem Wiśniowy
CalvadosCalvados
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
1
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 177°. Odwróć dno patelni springform (aby ułatwić przesunięcie podstawy shortbread off bottom), a następnie zablokuj z boku patelni i dolnej linii okrągłym papierem do pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Orzechy laskowe Pulse z cukrem w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodaj mąkę, masło, kakao i sól i pulsuj, aż ciasto uformuje się.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Naciśnij ciasto równomiernie na dnie patelni springform palcami. Nakłuć widelcem, a następnie piec, aż wyschnie w dotyku, około 18 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść bazę w patelni do stelaża do całkowitego ostygnięcia, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usuń stronę patelni i ostrożnie wysuń pergamin spod kruchego chleba, a następnie ponownie przymocuj stronę patelni wokół podstawy kruchego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Posypać żelatynę wodą w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać mieszaninę żelatyny na małym ogniu, mieszając, tylko do czasu stopienia żelatyny, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Ubić w czekoladzie z orzechami laskowymi, rozprowadzić do połączenia i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Z Orzechami LaskowymiCzekolada Z Orzechami Laskowymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W dużej misce wymieszać mascarpone i czekoladę z orzechami laskowymi. Ubij razem śmietanę, kakao w proszku i cukier w innej dużej misce za pomocą miksera elektrycznego z małą prędkością, aż do połączenia, a następnie zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż krem po prostu utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
1/3 bitej śmietany ubić do masy mascarpone, aby się rozjaśnić, następnie złożyć pozostałą bitą śmietanę, aż do dobrego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Użyj łyżki lub gumowej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić mieszankę dżemu na kruchym chlebie, a następnie łyżkę musu na wierzchu dżemu, delikatnie wygładzając wierzch. Chłód, przykryty, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1
W małym ciężkim rondelku wymieszać śmietanę i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj czekoladę i odstaw na 1 minutę, a następnie delikatnie ubijaj, aż całkowicie się stopi i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść ganache do małej miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, ale nadal wylewa, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Uruchom ciepły cienki nóż wokół wewnątrz springform pan, a następnie usuń bok. Przesuń ciasto z dna patelni i przenieś na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
NóżNóż
5
Wlać ganache na wierzch ciasta i rozprowadzić, tak aby nadmiar ganache spływał po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
* Ciasto, bez glazury, można schłodzić do 2 dni.* Ciasto można glazurować 6 godzin wcześniej i schłodzić, odsłonięte
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn