Ciasto z kremem kokosowym VII
Przepis na ciasto kokosowe VII można przygotować w około 45 minut . Za 54 centy za porcję otrzymasz deser na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 298 kalorii . Ten przepis zachwycił 24 osoby. Udaj się do sklepu i kup ciasto, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Key Lime Pie VII ,Tropikalne ciasto z kremem kokosowym w kokosowej cieście i Ciasto z kremem kokosowym z bitą polewą z mleka kokosowego .
Instrukcje
W średnim rondlu wymieszaj cukier, sól, skrobię kukurydzianą i mąkę. Stopniowo dodawaj mleko, mleko skondensowane i kokos. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować 1 minutę, nadal mieszając.
Żółtka jaj umieść w średniej misce. Powoli wlewaj 1 szklankę mieszanki mlecznej do żółtek, cały czas ubijając.
Wymieszaj mieszaninę żółtek z powrotem z pozostałą mieszaniną mleka w rondlu.
Ponownie podgrzej mieszaninę. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować przez minutę, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj masło lub margarynę i ekstrakt waniliowy.
Wlać mieszaninę do upieczonej formy z ciasta. Schłodzić co najmniej 3 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Vin Santo, Port, Wino Porto, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Cream Sherry, Vin Santo i Port to moje ulubione dania w przypadku ciasta z kremem kokosowym. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "