Ciasto z kremem jagodowym
Ciasto z kremem jagodowym to deser na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 134 kalorie. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka mleka, skrobi kukurydzianej, żółtek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 36%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Ciasto z kremem jagodowym, Ciasto z kremem jagodowym i Ciasto z kremem cytrynowo-jagodowym.
Instrukcje
Linia 9-calowa. talerz na ciasto z ciastem; wykończenia i krawędzie falowane. Nienakłute ciasto wyłóż podwójną grubością wytrzymałej folii.
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Usuń folię; piec 5 minut dłużej. Studzimy na drucianej kratce.
W dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon. Wymieszać z jagodami i sokiem pomarańczowym. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Przykryj i odłóż na bok.
Aby przygotować krem, w małym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Mieszaj mleko, aż będzie gładkie. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącego nadzienia wmieszać do żółtek; ponownie wrzucić wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Ochłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania; odłożyć na bok.
W dużej misce ubijaj białka i śmietankę tarterową na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, 1 łyżkę stołową, na wysokich obrotach, aż utworzy się sztywna, błyszcząca piana, a cukier się rozpuści.
Wlać mieszaninę jagód do skorupy ciasta; posmaruj kremem.
Rozłóż bezę równomiernie na gorącym nadzieniu, zlepiając brzegi ze skórką.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu, aż beza będzie złotobrązowa. Studzimy na metalowej kratce przez 1 godzinę. Przed podaniem przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.