Ciasto z kremem jagodowym

Ciasto z kremem jagodowym
Ciasto z kremem jagodowym to deser na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 134 kalorie. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka mleka, skrobi kukurydzianej, żółtek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 36%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Ciasto z kremem jagodowym, Ciasto z kremem jagodowym i Ciasto z kremem cytrynowo-jagodowym.

Instrukcje

1
Linia 9-calowa. talerz na ciasto z ciastem; wykończenia i krawędzie falowane. Nienakłute ciasto wyłóż podwójną grubością wytrzymałej folii.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Tego W Tubce (łatwo Ją Tak PrzechowywaćDo Tego W Tubce (łatwo Ją Tak Przechowywać
2
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar
3
Usuń folię; piec 5 minut dłużej. Studzimy na drucianej kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożona Beztłuszczowa Bita Polewa, Rozmrożona, PodzielonaMrożona Beztłuszczowa Bita Polewa, Rozmrożona, Podzielona
5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar
Do Tego W Tubce (łatwo Ją Tak PrzechowywaćDo Tego W Tubce (łatwo Ją Tak Przechowywać
4
W dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon. Wymieszać z jagodami i sokiem pomarańczowym. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 średnio Dojrzałe Gruszki, Obrane I Pokrojone W Plasterki4 średnio Dojrzałe Gruszki, Obrane I Pokrojone W Plasterki
1 Litr Beztłuszczowego Mrożonego Jogurtu, Zmiękczonego1 Litr Beztłuszczowego Mrożonego Jogurtu, Zmiękczonego
1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku
Daktyle, Wypestkowane I PosiekaneDaktyle, Wypestkowane I Posiekane
Halloweenowe Posypki CukierkoweHalloweenowe Posypki Cukierkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zielona Cebula, PokrojonaZielona Cebula, Pokrojona
5
Zdjąć z ognia. Przykryj i odłóż na bok.
6
Aby przygotować krem, w małym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Mieszaj mleko, aż będzie gładkie. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
Halloweenowe Posypki CukierkoweHalloweenowe Posypki Cukierkowe
Dodatkowe Truskawki Przekrojone Na Połówki, OpcjonalnieDodatkowe Truskawki Przekrojone Na Połówki, Opcjonalnie
3/4 Funta Makaronu Pappardelle (szerokie Wstążki, Zamiennik Fettuccine, Jeśli Jest Niedostępny)3/4 Funta Makaronu Pappardelle (szerokie Wstążki, Zamiennik Fettuccine, Jeśli Jest Niedostępny)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zielona Cebula, PokrojonaZielona Cebula, Pokrojona
7
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącego nadzienia wmieszać do żółtek; ponownie wrzucić wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Deski PrzykrywającejDo Deski Przykrywającej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)
8
Zdjąć z ognia. Ochłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania; odłożyć na bok.
9
W dużej misce ubijaj białka i śmietankę tarterową na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, 1 łyżkę stołową, na wysokich obrotach, aż utworzy się sztywna, błyszcząca piana, a cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalna Posypka Cukierkowa Na HalloweenOpcjonalna Posypka Cukierkowa Na Halloween
Opcjonalna Posypka Cukierkowa Na HalloweenOpcjonalna Posypka Cukierkowa Na Halloween
Halloweenowe Posypki CukierkoweHalloweenowe Posypki Cukierkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalna Posypka Cukierkowa Na HalloweenOpcjonalna Posypka Cukierkowa Na Halloween
10
Wlać mieszaninę jagód do skorupy ciasta; posmaruj kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Litr Beztłuszczowego Mrożonego Jogurtu, Zmiękczonego1 Litr Beztłuszczowego Mrożonego Jogurtu, Zmiękczonego
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
2 Małe Fioletowe żelki2 Małe Fioletowe żelki
11
Rozłóż bezę równomiernie na gorącym nadzieniu, zlepiając brzegi ze skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanego Sera Cheddar Lub Szwajcarskiego Sera1-1/2 Szklanki Posiekanego Sera Cheddar Lub Szwajcarskiego Sera
12
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu, aż beza będzie złotobrązowa. Studzimy na metalowej kratce przez 1 godzinę. Przed podaniem przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny. Przechowuj resztki w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożona Beztłuszczowa Bita Polewa, Rozmrożona, PodzielonaMrożona Beztłuszczowa Bita Polewa, Rozmrożona, Podzielona
5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar

Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn