Ciasto Z Kremem Czekoladowym
Potrzebujesz deser bezglutenowy? Ciasto z kremem czekoladowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 10 porcji z 519 kalorii, 7G białka, oraz 38g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanillanu, krem z kamienia nazębnego, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Biała Czekolada Banan Cream Pie { Pie Party}, Biała Czekolada Banan Cream Pie { Pie Party}, oraz Ciasto Waniliowe / Budyń Czekoladowy/Kokosowy / Bananowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Rozłóż migdały na blasze i opiekaj w piekarniku na złoty kolor, około 15 minut. Odstawić do ostygnięcia. Obróć piekarnik do 275 stopni. Posmaruj spód i boki (nie wargę) 9-calowego szklanego talerza do ciasta.
Umieść białka w misce miksera elektrycznego i ustaw na patelni z gorącą wodą z kranu, aż lekko się rozgrzeją. Następnie ubij ciepłe białka, aż utworzą się miękkie szczyty.
Ubij śmietanę z kamienia nazębnego, a następnie dodaj cukier granulowany powolnym, stabilnym strumieniem, ciągle ubijając. Kontynuuj ubijanie, aż będzie sztywne i błyszczące, 15 do 20 minut dłużej. Zrób skorupkę ciasta z bezą, wygładzając ją na dnie i bokach maślanego talerza do ciasta.
Piec, aż będzie lekko chrupiący i suchy, 15 minut. Fajnie na stojaku.
Połącz dwie czekoladki w misce nad gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszaj, aż się rozpuści.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
W misce wymieszaj śmietanę, cukier cukierniczy, cynamon i wanilię. Ubijaj ze średnią prędkością, aż utworzą się bardzo miękkie piki, 2 do 3 minut. Wymieszaj jedną trzecią kremu z roztopionymi czekoladkami, aby rozjaśnić. Następnie dodaj tę mieszankę do bitej śmietany i złóż, aż do całkowitego połączenia. Rozsyp połowę prażonych migdałów na ugotowanej skorupce bezy. Na wierzch z nadzieniem z kremu czekoladowego, wygładzając wierzch. Udekoruj wierzch pozostałymi prażonymi migdałami i startą czekoladą lub czekoladowymi lokami, jeśli chcesz. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Port Ruby
Ciasto z kremem czekoladowym działa naprawdę dobrze z Ruby Port. Ruby port to idealne wino deserowe do tego jedwabistego, czekoladowego ciasta. NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate butelkowane z 4 Poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled
Osobisty faworyt naszego dyrektora produkcji wina Jonathana Hunta. Postaw stopy po pracy lub po obiedzie, popijaj nasz Ruby Port i zrelaksuj się. To wino ma bogate nuty jagodowe i długie, gładkie wykończenie. Nasz gładki i obfity Ruby Port zaczyna się od mieszanki Win Corot Noir i Chambourcin. Następnie wzmacniamy mieszankę 100% brandy winogronowej (alkohole destylowane) i słodzimy, aby doprowadzić wszystkie smaki do idealnej równowagi. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.