Ciasto Z Kremem Bananowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasto z kremem bananowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś kwadraty krakersów graham, śmietanę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Spryskaj 9-calowy talerz ciasta sprayem do gotowania. W robocie kuchennym przetwarzaj krakersy graham, aż zostaną drobno zmielone.
Dodać masło i 1 łyżkę wody, i proces, aż okruchy grudki razem. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie płytki ciasta i około 1/2 cala po bokach.
Piec w piekarniku przez 10 minut, a następnie ostudzić.
W międzyczasie zrób nadzienie.
Umieść żelatynę w małej misce, dodaj 3 łyżki wrzącej wody i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. W średnim rondlu ubijamy 1/3 szklanki cukru i mąkę. W średniej misce lekko ubić mleko i jajka razem.
Dodać mieszaninę jaj i mleka do rondla i ubijać tak mąki i cukru rozpuścić. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, przez 10 minut, aż mieszanina dojdzie do wrzenia i zgęstnieje. Wymieszaj ekstrakt z wanilii i żelatynę. Odstawić do ostygnięcia.
Ułóż pokrojone banany na skorupie krakersów Grahama i polej budyniem na wierzchu.
Umieść w lodówce, aż budyń ustawi się, około 3 godzin.
Ubij śmietanę za pomocą elektrycznego trzepaka. Gdy jest mniej więcej w połowie, dodaj 1/2 łyżeczki cukru, a następnie kontynuuj ubijanie aż do całkowitego ubijania.
Włożyć bitą śmietanę do plastikowej torby, koncentrując ją w 1 rogu torby. Odciąć ten róg z torby i wycisnąć bitą śmietanę z torby w ozdobny wzór wokół ciasta.