Ciasto Z Budyniem Czekoladowym
Ciasto z budyniem czekoladowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skracanie warzyw, cukier, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Ciasto Z Budyniem Czekoladowym, KK ' S Chocolate Chip Cookie Pie, oraz Ciasto Czekoladowe Z Ciasteczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Skropić 2 łyżki wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Wycisnąć niewielką garść ciasta: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając aż do włączenia. (Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.)
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz całe ciasto razem, ze skrobakiem do ciasta, jeśli masz taki, i uformuj na 5-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 11-calową okrągłą, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta. Przyciąć krawędź, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis pod i ozdobnie zacisnąć krawędź. Nakłuć widelcem dno i bok skorupy, a następnie schłodzić skorupę przez 30 minut.
Podczas gdy shell chłodzi, Rozgrzej piekarnik do 191° z blachy do pieczenia na środkowym stojaku.
Linia powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec na blasze, aż ciasto jest ustawione i krawędź jest blado złoty, około 25 minut. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię, a następnie piec powłoki na blasze do pieczenia blady złoty cały, 15 do 20 minut więcej. Cool shell.
Skrobię kukurydzianą, 1/3 szklanki cukru, kakao w proszku i sól ubić w 2-litrowym ciężkim rondlu, a następnie stopniowo ubić w mleku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając, a następnie gotować, ubijając, 2 minuty (mieszanina zgęstnieje).
Zdjąć z ognia i ubić w czekoladzie i wanilii, aż będzie gładka.
Wlać nadzienie do schłodzonej skorupy i schłodzić, jej powierzchnię pokrytą papierem woskowym (jeśli chcesz zapobiec tworzeniu się skóry), do zimna, co najmniej 2 godziny.
Tuż przed podaniem ubij śmietanę z pozostałymi 2 łyżkami cukru, aż utrzyma się miękki szczyt. Łyżka do ciasta.
Ciasto można schłodzić do 2 dni.Ciasto (bez bitej śmietany) można schłodzić do 1 dnia.