Ciasto z brązową glazurą maślaną
Funt ciasto z brązowego masła glazury może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, mąka ciasto, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Brązowy Cukier Funt Babeczki Z Brązowym Masłem Glazury Od Martha, Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą, oraz Brązowy cukier i ciasto czekoladowe z polewą Klonowo-Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, połączyć olej i fasolę waniliową na małej patelni na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
Odstawić na 10 minut lub aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej. Zeskrobać nasiona fasoli i wymieszać z olejem; wyrzucić fasolę.
Połącz mieszaninę oleju, 1 3/4 szklanki cukru i 1/2 szklanki masła w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane (o 5 protokół).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę mąki i maślankę na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Łyżka ciasto do 10-calowej patelni rurowej pokrytej sprayem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu i wyjąć z patelni.
Aby przygotować glazurę, stopić 1 łyżka masła na małej patelni na średnim ogniu; gotować 2 protokół lub aż lekko rumiane.
Dodać kolejne 3 składniki (przez wanilię), mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mżawka glazury na ciepłe ciasto.