Ciasto Południowe Red Velvet
Southern Red Velvet Cake wymaga około 2 godzin i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 29 g tłuszczu i łącznie 391 kalorii . Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz mąkę, cukier, jajka i kilka innych składników, możesz go zrobić. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten deser. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują Vip Red Velvet Rope Cake , Red Velvet V Cake i Healthy Vegan Red Velvet Brownies .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką trzy okrągłe formy o średnicy 10 cali.
Utrzyj w dużej misce 1/2 szklanki smalcu, 1 1/2 szklanki białego cukru, jajka, 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego i 1 łyżeczkę ekstraktu o smaku masła. W małej misce zrób pastę z kakao i barwnika spożywczego i dodaj do mieszanki smalcu.
Dodawaj na przemian 2 1/2 szklanki mąki i maślankę, mieszając, aż składniki się połączą.
Wymieszaj 1 łyżeczkę soli, sody oczyszczonej i octu w małej misce, a następnie, mieszając, dodaj do ciasta, mieszając tylko tyle, aby składniki równomiernie się połączyły.
Wlać ciasto do przygotowanej formy.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, 20 do 25 minut. Ostudzić w foremkach przez 10 minut, a następnie wyjąć i całkowicie ostudzić na kratce.
Przygotowanie lukru: na patelni podgrzewaj 3 łyżki mąki, 1/2 łyżeczki soli i mleko na małym ogniu, cały czas mieszając, aż lukier zgęstnieje.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Utrzyj masło, 1 szklankę cukru i 1/2 szklanki smalcu w osobnej misce. Wymieszaj z 2 łyżeczkami ekstraktu waniliowego i ekstraktu o smaku masła. Następnie dodaj mieszankę mąki do miski i utrzyj razem. Posmaruj schłodzone ciasto lukrem.