Ciasto Pomarańczowo-Mocha-Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta pomarańczowo - czekoladowego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 595 kalorii, 6G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka półsłodkich chipsów czekoladowych, granulek kawy rozpuszczalnej, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Maślane Mocha Ripple Z Esencją Pomarańczową, Mochan ice box cake with chocolate cake round 2, oraz Ciasto Czekoladowe Caramel Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Smarować tylko dwie 8-calowe patelnie kwadratowe. W dużej misce wymieszać ciasto, 1 łyżeczkę kawy espresso, wodę, olej i jajka. Beat z mikserem elektrycznym przy niskiej prędkości przez 1 minutę, skrobanie miski stale.
Wlać do natłuszczonych patelni.
Piec w temperaturze 177°. przez 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować.
Usuń ciasta z patelni; umieść na stojakach z drutu. Schłodzić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.
W średnim rondlu połącz 1/2 szklanki śmietany do ubijania, cukier, masło i 1/2 łyżeczki kawy espresso. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dojdzie do wrzenia, często mieszając.
Dodać chipsy czekoladowe; mieszać do rozpuszczenia. Wymieszać z likierem. Schłodzić 30 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
W średniej misce ubić Pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany do ubijania, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny czekolady. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut.
Umieść 1 warstwę ciasta, od góry do dołu, na talerzu do serwowania.
Na wierzch rozprowadzić pomarańczową marmoladę i 1 szklankę czekoladowej bitej śmietany. Wierzch drugą warstwą ciasta, wierzch do góry. Rezerwować około 1/2 szklanki czekolady bita śmietana do dekoracji. Boki i wierzch ciasta z pozostałą bitą śmietaną czekoladową.
Pipe reserved czekolada bita śmietana wokół górnej krawędzi ciasta. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem udekorować według uznania.