Ciasto Pomarańczowo-Mocha-Czekoladowe

Ciasto Pomarańczowo-Mocha-Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta pomarańczowo - czekoladowego. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 595 kalorii, 6G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka półsłodkich chipsów czekoladowych, granulek kawy rozpuszczalnej, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Maślane Mocha Ripple Z Esencją Pomarańczową, Mochan ice box cake with chocolate cake round 2, oraz Ciasto Czekoladowe Caramel Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. Smarować tylko dwie 8-calowe patelnie kwadratowe. W dużej misce wymieszać ciasto, 1 łyżeczkę kawy espresso, wodę, olej i jajka. Beat z mikserem elektrycznym przy niskiej prędkości przez 1 minutę, skrobanie miski stale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wlać do natłuszczonych patelni.
3
Piec w temperaturze 177°. przez 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Usuń ciasta z patelni; umieść na stojakach z drutu. Schłodzić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.
5
W średnim rondlu połącz 1/2 szklanki śmietany do ubijania, cukier, masło i 1/2 łyżeczki kawy espresso. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dojdzie do wrzenia, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Zdjąć z ognia.
7
Dodać chipsy czekoladowe; mieszać do rozpuszczenia. Wymieszać z likierem. Schłodzić 30 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
8
W średniej misce ubić Pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany do ubijania, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny czekolady. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Umieść 1 warstwę ciasta, od góry do dołu, na talerzu do serwowania.
10
Na wierzch rozprowadzić pomarańczową marmoladę i 1 szklankę czekoladowej bitej śmietany. Wierzch drugą warstwą ciasta, wierzch do góry. Rezerwować około 1/2 szklanki czekolady bita śmietana do dekoracji. Boki i wierzch ciasta z pozostałą bitą śmietaną czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Pipe reserved czekolada bita śmietana wokół górnej krawędzi ciasta. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem udekorować według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn