Ciasto pomarańczowe z lukrem maślanym i jagodami

Ciasto pomarańczowe z lukrem maślanym i jagodami
Ten przepis służy 14. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 645 kalorii. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, białka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z cukinią z pikantnym lukrem maślanym, Surprise Watercolor Layer Cake with Vanilla Buttercream Frosting, oraz Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dno i boki dwóch patelni o średnicy 10 cali z wysokimi bokami o wysokości 2 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu. Spody linii z rund papieru pergaminowego; spray pergamin. Kurz garnki z mąką, wypłukując nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło i 1 1/2 szklanki cukru w dużej misce, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół. Beat in vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z mlekiem w 2 dodatkach, ubijając, aż dobrze wymieszane między dodatkami. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w innej dużej misce, aż się spienią. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru. Ubij mieszaninę białek, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 3 minut. Delikatnie złożyć mieszankę białka jaj w ciasto w 3 dodatkach. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami; gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 10 minut. Odwróć ciastka na stojaku; Usuń pergamin, Odwróć ciastka i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Przynieś cukier i 1 szklankę wody do zagotowania w ciężkim małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1 1/2 filiżanki, o 5 protokół. Wymieszać w wodzie z kwiatem pomarańczy. Schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i masła w dużej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj cukier puder 1 szklankę na raz, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
3
Dodać wodę z kwiatu pomarańczy; ubić do gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatu PomarańczyWoda Z Kwiatu Pomarańczy
4
W średniej misce umieścić 1 szklankę masła pomarańczowo-kwiatowego; wymieszać z pomarańczową marmoladą. Odstawić na bok krem z marmolady do użycia jako nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
MarmoladaMarmolada
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Kadłub i pokroić połowę truskawek wzdłuż na 1/2-calowe kliny. Trim blaty ciasto do spłaszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
2
Umieść 1 ciasto na talerzu, pokrój bok do góry.
3
1/2 syropu pomarańczowo-kwiatowego (ok. 3/4 szklanki) przełożyć na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
4
Umieść skąpe 1/2 szklanki zwykłego maślanego kremu z kwiatu pomarańczy w torbie na ciasto wyposażonej w 1/3-calową końcówkę. Rura 1/3 cala linii maślanej wokół krawędzi ciasta. Łyżka Marmolada masło do środka, rozprzestrzeniania się tylko do linii. Delikatnie wcisnąć pokrojone truskawki, połowę malin i połowę jagód do nadzienia, pozostawiając 1/2 cala granicy (schłodzić pozostałe jagody do dekoracji). Wierzch drugą warstwą; wierzch pędzla pozostałym syropem. Wierzch i boki z pozostałą gładką maślanką pomarańczowo-kwiatową. Schłodzić co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MalinyMaliny
MarmoladaMarmolada
JagodyJagody
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
5
Wyjąć ciasto z lodówki na godzinę przed podaniem. Kadłub i pokroić pozostałe truskawki wzdłuż na kliny o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
6
Na ciasto posypać pokrojonymi w plasterki truskawkami oraz pozostałymi malinami i jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MalinyMaliny
7
* Ekstrakt Smakowy; dostępny w dziale alkoholowym lub piekarniczym niektórych supermarketów lub w sklepach monopolowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
AlkoholAlkohol
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn