Ciasto pasterskie bez fusów
Bez zamieszania ciasto pasterskie może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 720 kalorii, 30g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 2,77 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis jest lubiany przez 1872 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju słonecznikowego, cebuli, masła i przecieru pomidorowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), Bezawaryjna Szarlotka lub paszteciki Stella Parks, oraz Irish Cottage Pie / Shepherd ' s Pie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzej 1 łyżkę oleju słonecznikowego w średnim rondlu, następnie zmiękcz 1 posiekaną cebulę i 2-3 posiekane marchewki przez kilka minut.
Gdy będzie miękka, podgrzej ciepło, pokrusz w 500g jagnięciny mielonej i brązowej, usuwając nadmiar tłuszczu.
Dodać 2 łyżki pomidora czystego i dużą kroplę sosu Worcestershire, a następnie smażyć przez kilka minut.
Zalać 500 ml bulionu wołowego, zagotować na wolnym ogniu, następnie przykryć i gotować przez 40 minut, odsłaniając połowę.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 ° C/ wentylator 160 ° C / gaz 4, a następnie zrób zacieru. Ugotować 900 g ziemniaka, pokroić na kawałki, w osolonej wodzie przez 10-15 minut do miękkości.
Odcedzić, następnie rozgnieść 85 g masła i 3 łyżki mleka.
Mielone włożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć na wierzchu zacieru i potargać widelcem. Ciasto można teraz schłodzić i zamrozić nawet przez miesiąc.
Piec przez 20-25 minut, aż wierzch zacznie kolorować, a mielona bulgotać na brzegach. (Aby piec z zamrożonego, gotuj w temperaturze 160C / 140C / Gaz 3 przez 1 godz.-1 godz. 20 min., aż w środku będzie gorąco. Błysk pod grillem do brązowego, jeśli chcesz.)
Odstawić na 5 minut przed podaniem.