Ciasto orzechowo-wiśniowe z żurawiną
Ciasto z żurawiną i wiśniami to deser dla 8 osób. Za 84 centy za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 263 kalorie , 2 g białka i 8 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego cynamonu, mleka, cukru i żurawiny. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do poprawienia). Wypróbuj babeczki wiśniowe, daktylowo-orzechowe , chleb żurawinowo-orzechowy i ciasteczka z białej czekolady, żurawiny i orzechów makadamia, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wyłóż 9-calową foremkę do ciasta dolnym ciastem; przytnij do 1 cala poza brzeg foremki. W dużej misce wymieszaj nadzienie do ciasta, żurawinę, cukier, orzechy włoskie, skrobię kukurydzianą, wanilię, cynamon i ziele angielskie. Nałóż łyżką na spód. Posyp masłem.
Rozwałkuj resztę ciasta tak, aby pasowało do wierzchu ciasta.
Wytnij otwory wentylacyjne za pomocą ozdobnych foremek do ciastek.
Połóż ciasto na nadzieniu, przytnij, sklej i wygładź brzegi.
Posmarować mlekiem, posypać grubym cukrem.
Piecz w temperaturze 375° przez 40-45 minut lub do momentu, aż skorupa będzie złocistobrązowa, a nadzienie bulgoczące. Przykryj brzegi folią przez ostatnie 30 minut, aby zapobiec nadmiernemu zrumienieniu, jeśli to konieczne. Ostudź na kratce.