Ciasto mamy Crust
Ciasto mamy może być tylko skorupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 157 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, wody lodowej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Hiszpański ryż mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i cukier wymieszać w misce miksera elektrycznego.
Masło, margarynę lub masło pokroić i skrócić na łyżki stołowe; dodać do mąki i masła. Użyj ubijaka wiosło pokroić masło i mąkę razem. Alternatywnie można to zrobić ręcznie za pomocą blendera do ciast.
Z mikserem na niskiej prędkości lub mieszając mieszaninę widelcem, wlać zimną wodę. Kiedy ciasto zaczyna się zbijać i zanim zamieni się w kulkę, przestań mieszać.
Lekko zagnieść ciasto w misce, aż uformuje kulkę. Ciasto podzielić na dwie części. Spłaszczyć każdą część na dysk i schłodzić przez około 30 minut przed walcowaniem.