Ciasto Karmelowo-Jablkowo-Orzechowe
Ciasto karmelowo-jabłkowo-orzechowe może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 1356 kalorii, 20 g białka i 71 g tłuszczu każda. Za 3,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, orzechów włoskich, mielonego cynamonu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Ten przepis wypróbowało i polubiło 15 osób. Dzięki temu przepisowi Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 59%. Spróbuj karmelowo-jabłkowo-orzechowego ciasta, karmelowo-jabłkowo-orzechowego ciasta i karmelowo-orzechowego ciasta, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. W dużej misce wrzuć plasterki jabłka, 1/4 szklanki brązowego cukru i cynamon, aż równomiernie się nimi pokryją. Jabłka ułożyć na cieście.
W tej samej misce ubij słodzone skondensowane mleko i roztopione masło, aż uzyskasz puszystą masę.
Wylać równomiernie na jabłka.
Połącz pozostałą 1/3 szklanki brązowego cukru i mąkę w średniej misce.
Pokrój 2 łyżki zimnego masła za pomocą blendera cukierniczego lub 2 noży, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Wymieszaj orzechy włoskie.
Posypać równomiernie ciasto.
Piec dodatkowe 35 do 40 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie, a polewa będzie złotobrązowa. Całkowicie ostudzić na kratce.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Różowa Poema Cava Brut z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Poema Cava Brut Rose
Wino wykazuje aromaty i smaki typowe dla Trepatu, ze świeżymi i eleganckimi nutami truskawek, malin i płatków róż. Zrównoważona kwasowość sprawia, że wino jest lekkie i świeże. Świetnie komponuje się z wędlinami, grillem, drobną dziczyzną i lekko wędzonymi rybami. 100% Trepat