Caramel Layer Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, sody oczyszczonej, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Tort Karmelowy Trójwarstwowy, Ciasto Karmelowo-Jabłkowe, oraz Ciasto Warstwowe Z Kremem Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować ciasto, pokryj 2 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast sprayem do gotowania; dno garnków wyłożyć papierem woskowym. Lekko pokryć papier woskowy sprayem do gotowania; garnki pyłu z 1 łyżką mąki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
3
Miejsce 1 Puchar jasnobrązowy cukier i 7 łyżki masła w dużej misce do mieszania; beat z mikserem na średniej prędkości 3 minut lub do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy Cukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj substytut jajka do mieszaniny cukru; dobrze ubić. Lekko łyżka 2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut Jaj
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
5
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/4 łyżeczki soli, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodać mieszankę mąki do mieszanki cukru na przemian z 1 szklanką mleka, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Mleko
7
Łyżka ciasto do przygotowanych patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
8
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
9
Usunąć papier woskowy; wyrzucić. Fajne ciasta całkowicie na stojaku drucianym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Stojak Na Druty
10
Aby przygotować lukier, połączyć 1/2 szklanki ciemnobrązowego cukru i pozostałych składników w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub aż mieszanina jest gęsta, stale mieszając.