Ciasto Jeżynowe
Ciasto jeżynowe zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 6G tłuszczu i w sumie 236 kalorii. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Działa dobrze jako bardzo niedrogi deser. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, oleju canolan, mieszanki budyniu waniliowego i owoców jeżyny do smarowania. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Jeżynowe, Blackberry Crumb Cake, oraz Jeżynowe Ciasto Brunchowe.
Instrukcje
W dużej misce połącz mieszankę ciasta, mieszankę budyniową i żelatynę. W małej misce ubij jajka, substytut jajka, owoce do smarowania, mus jabłkowy i olej. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone.
Wlać do 15-calowego. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia pokryta sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350° przez 30-40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić na ruszcie.
W małej misce połącz składniki lukru, aż będą gładkie.
Rozłóż na schłodzonym cieście.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.