Ciasto Jeżynowo-Cytrynowe Budyniowe
Jeżyna - cytrynowy Pudding ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Ten przepis służy 5. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, maślanki, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Jeżynowo-Cytrynowe, Budyń z jeżyn, cytryny i Gingersnap, oraz ciasto jeżyn cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, 2/3 szklanki cukru granulowanego, sól, i gałka muszkatołowa w dużej misce; dodać maślankę, skórka, sok, margaryna,i żółtka jaj, mieszając trzepaczką do gładkiej.
Białka ubić z dużą prędkością miksera do uzyskania piany.
Dodaj 1/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę maślanki; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Złóż jeżyny.
Wlać ciasto do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Umieść w większej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do większej patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku.