Biszkopt wiśniowo-migdałowy z pistacjowym crème fraîche
Biszkopt wiśniowo-migdałowy z pistacjowym crème fraîche zajmuje mniej więcej 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka orzechów pistacjowych, cukier, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 115 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Migdałowy tort śliwkowy z Creme Fraiche, Babeczki jagodowo-migdałowe z Creme Fraîche, oraz Ciasto migdałowe z cytryną i Crème Fraîche Glaze.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię. Na gorąco dodajemy wiśnie, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i cukier. Pozwól wiśnie gotować i zwolnić ich soki na 4-5 minut, aż będą miękkie i soki są syropy.
Przenieś wiśnie do podstawy ceramicznego naczynia o średnicy 20-22 cm. W tym momencie możesz schłodzić danie do pół godziny przed tym, jak chcesz zjeść, a następnie zakończyć.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Aby zrobić polewę, umieść jajka i cukier w dużej misce i ubijaj, aż lekka i spieniona będzie najlepsza elektryczna trzepaczka.
Dodaj ekstrakt i wodę z kwiatu pomarańczy podczas ubijania.
Gdy mieszanina jest bardzo lekka i przewiewna, ubij śmietanę. Na koniec przesiać mąkę i szczyptę soli. Ostrożnie złóż je do mieszaniny jaj za pomocą dużej metalowej łyżki, aż nie będzie grudek.
Wlać mieszankę biszkoptową na wiśnie i użyć tylnej części łyżki, aby równomiernie przykryć.
Piec przez 20 minut, aż dobrze wzrosną i równomiernie rumiane.
Podczas pieczenia biszkoptu, wymieszać posiekane pistacje do crme frache i łyżkę do naczynia do serwowania. Gdy biszkopt jest ugotowany, wyjmij go z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut, a następnie posmaruj cukrem pudrem i podawaj z pistacjowymi crme frache.