Ciasto Jabłkowo-Migdałowe Z Rumianym Masłem
Jabłko-migdałowe ciasto z rumianym masłem może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 713 kalorii, 11g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś złote pyszne jabłka, ścinane migdały, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Szarlotka z polewą z rumianego masła, Grube ciasto jabłkowe z rumianym lukrem maślanym, oraz Mocha-ciasto jabłkowe z polewą z rumianego masła.
Instrukcje
W 12-calowej patelni lub 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, stopić 1 1/2 szklanki masła i często mieszać, aż cząstki stałe mleka zmienią się na złoty kolor, 5 do 7 minut.
Wyjąć od razu z ognia i odstawić do ciepłego, 15 do 20 minut (lub zagnieżdżać patelnię w zimnej wodzie i często mieszać, 5 do 8 minut).
W międzyczasie, w robocie kuchennym, wirować 3/4 szklanki ścinanych migdałów na drobny proszek (lub drobno zetrzeć na tarce do orzechów); zeskrobać do dużej miski.
Rozłóż pozostałe 1 szklanki śliwki migdały w 10-przez 15-calowy patelni.
Piec w piekarniku 350, aż śliwkowe migdały będą złociste, 6 do 12 minut.
Lekko ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Do miski z mielonymi migdałami, dodać prażone migdały, cukier i 1 1/4 szklanki mąki. Wymieszać, aby dobrze wymieszać. Zeskrobać roztopione masło ze wszystkich rumianych cząstek do miski; wymieszać.
Dodać białka, skórkę z cytryny i skórkę pomarańczową. Beat z mikserem na średniej prędkości, skrobanie miski często, aż ciasto jest dobrze wymieszane.
Dodać pokrojone jabłka i wymieszać.
Masło i mąka 9-calowa patelnia do sernika z wyjmowaną obręczą. Zeskrobać ciasto na patelnię.
Piec w piekarniku 325 (Piec konwekcyjny 300), aż ciasto będzie złocisto-brązowe, twarde w środku po lekko naciśnięciu i zacznie ciągnąć z boków patelni, 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut.
Niech ciasto stać na patelni na stojaku co najmniej 20 minut lub do ostygnięcia, o 1 godzinę. Wsuń cienki nóż między ciepłe lub chłodne ciasto i obręcz patelni; usuń obręcz. Wyłożyć ciasto na obruszony talerz i w razie potrzeby zalać ok.1/2 szklanki ciepłego sosu karmelowego.
Pokroić w kliny; podawać z gałkami lodów i pozostałym sosem karmelowym, aby dodać do smaku.