Ciasto Funtowe
Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 602 kalorie, 9g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, vanillan ekstrakt, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake), Super Moist Cake Mix Lemon Pound Cake, oraz Ciasto 6 Jajek.
Instrukcje
Ułóż stojak na środku piekarnika i podgrzej do 350 stopni F.
Nałóż 10-calową aluminiową patelnię lub 2 (9 na 5 cali) Patelnie bochenkowe z 1 łyżką masła i pyłu z 2 łyżkami mąki.
Śmietanę razem pozostałe 16 uncji masła i cukru w misce miksera stojącego przez 5 minut na średniej prędkości, za pomocą uchwytu łopatkowego. Zatrzymaj się raz, aby zeskrobać boki miski za pomocą szpatułki. Gdy mikser pracuje z najniższą prędkością, dodaj jajka, po jednym na raz, upewniając się, że każde jajko jest w pełni włączone przed dodaniem następnego. Ponownie, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki miski. Zajmie to około 3 minut, a mieszanina może wyglądać na zsiadłą.
Dodaj wanilię i sól i pokonać na średniej prędkości przez 30 sekund.
Z mikserem na najniższej prędkości, dodaj mąkę w 3 ratach, upewniając się, że każda porcja jest w pełni włączona przed dodaniem następnej. Po ostatecznym dodaniu zeskrobać boki miski, a następnie bić przez 30 sekund na średniej prędkości, aż będzie prawie gładka.
Miarka ciasto do przygotowanej patelni (y), dzieląc równomiernie, jeśli używasz 2 patelnie.
Piec przez 1 godzinę lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 210 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. Skorupa będzie złocistobrązowa i odskoczy po naciśnięciu, ale pęknięcie wokół środka pojawi się wilgotne.
Wyjąć ciasto z piekarnika do regału chłodzącego na 10 minut.
Wyjąć ciasto z patelni i ostudzić na stojaku. Przechowuj ciasto na stojaku przykrytym ręcznikiem do herbaty do 3 dni.