Ciasto dyniowe (bez pszenicy, bez jaj i bez nabiału)
Ciasto dyniowe (bez pszenicy, bez jaj i bez nabiału) wymaga około 3 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 357 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka syropu kukurydzianego, mielone goździki, mąka do pieczenia wszystkich celów, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Spróbuj SOS Tysiąca Wysp (bezglutenowy, bez kukurydzy, bez mleka, bez soi, bez orzechów, bez gumy i bez cukru rafinowanego), Jadalne ciasto na ciasteczka (bez jaj i bez nabiału), oraz Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wymieszać razem mąkę bezglutenową i 1 łyżeczkę soli. W osobnej misce, ubić razem olej roślinny i śmietanki sojowej, aż kremówki.
Wlać mieszaninę oleju do mieszaniny mąki, mieszać widelcem do wymieszania. Pat skorupę na dnie i po bokach 9-calowej patelni pie.
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku.
Zmniejsz piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść dynię, śmietankę sojową, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, syrop kukurydziany, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, sól i goździki w blenderze. Zmiksować do połączenia.
Wlać do wstępnie upieczonej skórki z ciasta.
Umieść folię wokół krawędzi skorupy ciasto i piec przez 60 minut lub aż nóż włożony 1 cal od skorupy wychodzi czysty. Schłodzić ciasto na blacie przez 2 godziny, a następnie przechowywać w lodówce na noc przed podaniem.