Ciasto daktylowe z boczkiem i orzechami pekan
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 699 kalorii, 11g białka, oraz 50 g tłuszczu. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mąkę, melasę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Orzechami Pekan-Bezglutenowe, Sałatka z rukoli z boczkiem i orzechami pekan, oraz Bekon-Bourbon Brownies z orzechami pekan.
Instrukcje
Na boczek: ustawić stojak chłodzący wewnątrz obramowanej blachy do pieczenia. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Drugą blachę do pieczenia wyłożyć folią. Ułóż paski boczku w jednej warstwie.
Połącz brązowy cukier, cynamon, imbir i pieprz w małej misce. Rub mieszaninę cukru na całym paski boczku i piec, aż chrupiące, 16 do 20 minut, obracając paski boczku szczypcami w połowie pieczenia.
Przenieść paski boczku do przygotowanego regału chłodzącego i całkowicie ostudzić, około 15 minut. Po ostygnięciu grubo posiekać.
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Na ciasto: smaruj okrągłą patelnię z 1 łyżką masła. Dno garnka z pergaminem okrągłym i pergaminem posmarować masłem.
Daktyle i bourbon lub rum zagotować na średnim ogniu w małym rondlu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie lekko zmniejszona, a daty będą pulchne, około 10 minut. Wymieszać z sodą oczyszczoną i wanilią. Odstawić.
Daktyle i bourbon lub rum zagotować na średnim ogniu w małym rondlu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie lekko zmniejszona, a daty będą pulchne, około 10 minut. Wymieszać z sodą oczyszczoną i wanilią. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, imbir i cynamon. Odstawić.
Daktyle pulsacyjne i płyn do gotowania w robocie kuchennym do zmielenia na pastę.
W dużej misce, beat pozostałe 6 łyżki masła i brązowego cukru na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian z pastą daktylową. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką. Zwiększ prędkość do średniej i pokonać mieszaninę tylko do łącznej, 20 do 30 sekund.
Dodać połowę posiekanego boczku i połowę orzechów pekan i ubić tylko do połączenia, o 20 sekund.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec, aż tester ciasta wyjdzie czysty po włożeniu do środka ciasta, około 30 minut, obracając ciasto w połowie pieczenia.
Przenieść do regału chłodzącego i schłodzić na patelni 10 minut. Odwróć ciasto bezpośrednio na stojak chłodzący i ostudź około 30 minut.
Do glazury: podczas gdy ciasto jest chłodzenie, przynieść śmietanę, brązowy cukier, (opcjonalnie) syrop lub melasę i sól gotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zagęszczony, 5 do 10 minut.
Przenieść ciasto do naczynia do serwowania.
Polać ciasto sosem i posypać pozostałymi orzechami pekan i boczkiem.