Ciasto czekoladowo-wiśniowe, pistacjowe i malinowe

Ciasto czekoladowo-wiśniowe, pistacjowe i malinowe
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 852 kalorie. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka importowanej czekolady mlecznej, lodów pistacjowych, dodatkowych ciasteczek amaretti i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto pistacjowo-cytrynowe z lukrem z białej czekolady, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Domowe Ciasto Z Lodami Crunch dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Suszone wiśnie i sok pomarańczowy gotować w ciężkim małym rondlu, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Wiśnie Z TartySuszone Wiśnie Z Tarty
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Linia 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia z folią, rozciągająca się po bokach patelni. Drobno zmielić ciasteczka i migdały w procesorze; dodać masło i proces do formy wilgotne okruchy. Nacisnąć okruchy na dno patelni wyłożonej folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Pliki CookiePliki Cookie
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Miejsce w zamrażarce.
5
Wymieszać lody czekoladowe, posiekaną czekoladę i mieszankę wiśni w średniej misce. Łyżka nad skórką; gładki wierzch. Zamrozić 30 minut. Wierzch z malin sorbet; gładki wierzch. Zamrozić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
CzekoladaCzekolada
MalinyMaliny
CzereśnieCzereśnie
SorbetSorbet
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
W innej średniej misce wymieszać lody pistacjowe i skórkę pomarańczową. Łyżka na sorbecie; gładki wierzch (lody dojdą aż do szczytu patelni). Przykryć i zamrozić do uzyskania jędrności, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
LodyLody
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
SorbetSorbet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
7
Używając folii jako pomocy, podnieś ciasto lodowe z patelni; odklej folię. Użyj szpatułki zanurzonej w gorącej wodzie, aby wygładzić boki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Ciasto przełożyć na talerz.
9
Udekoruj wierzch ciasta czekoladowymi loczkami lub ciasteczkami amaretti zanurzonymi do połowy w gorącym sosie Krówkowym o temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
10
Ciasto pokroić w kwadraty.
11
Podawać z gorącym sosem Krówkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
1
Zmiękcz lody i sorbet w kuchence mikrofalowej na wysokości w dwóch do trzech 10-sekundowych odstępach, aż będzie wystarczająco miękki, aby się rozprzestrzenić. * Lekkie, przewiewne włoskie makaroniki migdałowe, które są dostępne w niektórych supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
MigdałyMigdały
SorbetSorbet
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn