Ciasto Czekoladowo-Orzechowe
Ciasto czekoladowo-orzechowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.06 za porcję. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, białko jaja, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, Ciasto Z Budyniem Czekoladowym, oraz KK ' S Chocolate Chip Cookie Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując z przygotowanym ciastem, dociskaj krawędzie mąką palców widelca, pozostawiając 1 cal między zagniataniem. Zamrozić 10 minut lub do firmy.
Dno ciasta wyłożyć folią; na folii ułożyć ciężarki do ciasta.
Piec w środku piekarnika 20 minut lub aż zestaw.
Usunąć masę i folię; obrzeża posmarować białkiem jajka i posypać cukrem turbinado. Powrót do piekarnika; piec 8-10 minut więcej.
Przenieść do stojaka z drutu; ostudzić.
Przynieś mleko, cukier granulowany i sól na wolnym ogniu na patelni na średnim ogniu.
Wyjąć z ognia; wymieszać czekoladę i odstawić 5 minut.
Trzepaczka do rozpuszczenia.
Ubij na kwaśną śmietanę, następnie ubijaj żółtka i wanilię.
Wlać nadzienie do skorupy i gładką górę szpatułką.
Piec w środku piekarnika 25-35 minut lub aż po prostu ustawić.
Przełożyć do stelaża z drutu w celu ostygnięcia i schłodzić do czasu uzyskania jędrności, co najmniej 1 godziny lub do nocy. Top z prażonymi orzechami laskowymi; pokroić i podawać.