Ciasto Czekoladowo-Miętowe

Ciasto Czekoladowo-Miętowe
Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 9g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Miętowe, Makeover Ciasto Czekoladowo-Miętowe, oraz Tort z głęboką czekoladą z mleczkiem miętowym Marshmallow.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Dno garnków z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Pierwsze 5 składników przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Wymieszać z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
5
Dodać suche składniki na przemian z maślanką w 3 dodatkach każdy, ubijając aż dobrze wymieszane. Dziel ciasto równo między przygotowanymi patelniami (obfite 2 filiżanki dla każdej); gładki wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
6
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami nadal dołączonymi, około 25 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 15 minut. Obróć ciasta na stojaki; Odklej papier. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
8
Rozłóż 1 1/4 szklanki miętowej bitej śmietany. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MiętaMięta
9
Rozłóż 1 1/4 szklanki miętowej bitej śmietany. Wierzch z trzecią warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MiętaMięta
10
Pozostałą bitą śmietanę rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 6 godzin. Stos czekoladowe loki na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Bita śmietanaBita śmietana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MiętaMięta
11
Dekoruj gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn