Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha
Ciasto czekoladowe Mocha wymaga około 12 godzin i 20 minut od początku do końca. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 909 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz ciasteczka czekoladowe, likier kawowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha, Ciasto Lodowe Mochan, oraz Ciasto Lodowe Mochan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, połącz ciężką śmietanę, mascarpone, cukier, likier kawowy, kakao w proszku, espresso w proszku i wanilię.
Mieszaj na niskiej prędkości, aby połączyć, a następnie powoli podnoś prędkość, aż utworzy mocne szczyty.
Aby złożyć ciasto, ułóż ciasteczka czekoladowe płasko na 8-calowej patelni springform, przykrywając dno w miarę możliwości. (Łamię niektóre ciasteczka, aby wypełnić spacje.)
Jedną piątą bitej śmietany rozprowadzić równomiernie na ciastkach.
Połóż na wierzchu kolejną warstwę ciasteczek, leżąc płasko i dotykając, a następnie kolejną piątą kremu. Kontynuuj nakładanie ciastek i kremu, aż pojawi się 5 warstw każdej z nich, kończąc warstwą kremu. Wygładzić górę, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Uruchom mały ostry nóż wokół zewnętrznej części ciasta i usunąć boki patelni.
Wierzch polać czekoladą, pokroić w kliny i podawać na zimno.