Ciasto Czekoladowo-Kokosowe
Ciasto czekoladowo-Kokosowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 691 kalorii. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę, mleko skondensowane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Chocolate Nutella Mug Cake w / truskawki & krem kokosowy, Kokos Śmietana Czekolada Snowball Bundt Ciasto, oraz Tosty krem kokosowy Rum i mus czekoladowy ciasto krepowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posmaruj boki dwóch 9-calowych patelni do ciast i ułóż dna patelni 9-calowym papierem pergaminowym.
Ubij niesolone masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż będzie lekkie i puszyste, około 5 minut.
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
Białka, mleko i ekstrakt kokosowy ubić w osobnej misce.
Dokładnie wymieszać około 1/3 mieszanki mąki z kremowanym masłem i cukrem; wymieszać w połowie mieszanki białkowo-mlecznej. Powtórz jeszcze dwa razy, kończąc na ostatecznej 1/3 mieszanki mąki; wymieszaj, aby uzyskać gładkie ciasto.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni i gładkie szczyty łopatką.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko zbrązowieje i wykałaczka włożona do środka ciasta wychodzi czysta, 25 do 30 minut.
Schłodzić ciastka w patelniach na stojakach przez około 5 minut, zanim wyjdą na stojaki, aby całkowicie ostygły. Obrać pergamin z ciasta.
Wymieszać słodzone mleko skondensowane, 1/4 szklanki ciężkiej śmietany i ekstrakt waniliowy razem w misce; wymieszać 3/4 szklanki płatków kokosowych. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 1 godziny.
Doprowadzić 1/2 szklanki ciężkiej śmietany na wolnym ogniu; stopniowo mieszać w czekoladzie, aż dokładnie stopiony i mieszanina jest gęsta i gładka. Pozostawić do ostygnięcia do letniego.
Na półmisek wyłożyć warstwę ciasta, na wierzch wyłożyć skondensowaną mieszankę mleczno-kokosową.
Drugą warstwę ciasta ułożyć na kokosowym nadzieniu.
Rozprowadzić ciepłą mieszankę czekolady równomiernie na wierzchu i bokach ciasta cienką łopatką.
Wrzucić 1 Puchar płatków kokosowych w misce z barwnikiem żywności, aż kokos jest równomiernie kolorowe; posypać kokosa na polewa czekoladowa służyć.