Roztopione ciasta czekoladowe z miętowym sosem Krówkowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 745 kalorii, 10g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz cukier puder, syrop kukurydziany, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z miętowym sosem Krówkowym, Czekoladowe Ciastka Z Roztopionymi Krówkami {Wersja O Niższej Zawartości Tłuszczu}, oraz Roztopione ciasta czekoladowe z sosem wiśniowym.
Instrukcje
1
Wymieszaj obie czekoladki w górnej części podwójnego kotła na ledwo gotującej się wodzie, aż się stopią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
2
Dodaj 1/3 szklanki gorącej wody, syrop kukurydziany i ekstrakt; trzepaczka do uzyskania gładkiej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Ekstrakt
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Zdjąć z wody. Lekko schłodzić. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Cover; chill. Przed podaniem przepłukać w rondlu na małym ogniu, stale mieszając.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
1
Rozgrzej piekarnik do 232°. masło sześć 3/4 szklanki suflety lub kubki budyniu. Czekoladę i masło wymieszać w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu do rozpuszczenia. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Budyń
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Jajka i żółtka ubić w dużej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3
Ubijamy cukier, następnie mieszankę czekoladową i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wlać ciasto do naczyń, dzieląc równo. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
5
Piec ciasta, aż boki są ustawione, ale środek pozostaje miękki i ciekły, o 11 minut lub do 14 minut dla ciasta, które zostało schłodzone. Uruchom mały nóż wokół ciasta poluzować. Natychmiast włączyć ciasta na talerze. SOS łyżka wokół ciasta.